Volledig scherm
Gigli Ndefe krijgt geel. RKC kreeg maar geen grip op Emmen. © Proshots

RKC Waalwijk snel klaar in de play-offs

WAALWIJK - RKC Waalwijk is na één ronde al uitgespeeld in de play-offs om een plek in de eredivisie. De Waalwijkse club verloor maandagavond op eigen veld met 1-5 van Emmen in een dramatische wedstrijd.

Al binnen twintig minuten was het beslist (0-2). De Waalwijkers deden bepaald niet aan klantenbinding voor de ruim 4000 toeschouwers die op de wedstrijd afkwamen. De speaker oogstte hoongelach toen hij bij het ingaan van de rust meedeelde dat er seizoenskaarten konden worden aangeschaft.

Geen moment maakte RKC de indruk dat het ook maar iets te zoeken had in wat als toetje wordt beschouwd. Emmen kreeg in de eerste tien minuten al zeven corners en drukte door. Youri Loen zorgde met een houdbaar schot voor de 0-1. Na 22 minuten verdubbelde Issa Kallon de voorsprong omdat Tamati Williams een rebound weggaf. Eerder had Evander Sno met balverlies de aanval ingeleid waar die treffer uit voortkwam.

RKC kreeg maar geen grip op Emmen dat met een vijfmansmiddenveld speelde. Na de rust leek er wat meer balans. Serginho Greene schoof door naar de middenlinie. Maar met slechts drie verdedigers bleek de defensie van RKC een makkelijk te nemen horde. Bannink en Olijve zorgden voor de 0-3 en 0-4. De 0-5 van Huisman tien minuten voor tijd was het sein voor veel mensen om het stadion te verlaten. De 1-5 van Johan Voskamp vijf minuten voor tijd was niet meer aan ze besteed.

RKC speelt vrijdagavond nog in Emmen. Dat is slechts een formaliteit. Op 3 juli begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

Waalwijk, Heusden e.o.