Volledig scherm
Het Mandemakers Stadion in Waalwijk. © ANP

RKC Waalwijk verrast door nieuw plan stadion

WAALWIJK - Hij was verrast vanmorgen, zegt directeur Remco Oversier van RKC Waalwijk over het plan van de Burger Initiatief Groep Waalwijk (BIG-W) om als Waalwijkers samen het stadion van RKC Waalwijk te kopen. „Ik wist niet van het plan af. Dat hoeft natuurlijk ook niet. Als RKC Waalwijk zijn wij in deze geen partij. "

BIG-W meldde zich woensdag op het gemeentehuis. Volgens Theo Weijters, woordvoerder van de groep, wil een aantal Waalwijkers onderzoeken of de samenleving zélf het stadion kan kopen. Wanneer Waalwijk het stadion aan PPO voor drie miljoen euro verkoopt, dan schiet de gemeente er flink bij in. RKC staat bij Waalwijk voor zeven miljoen in de boeken. „De burger moet dat dan ophoesten, zei Weijters donderdag in het Brabants Dagblad.

BIG-W zou voor vijf miljoen euro zelf het stadion en de openstaande lening van RKC Waalwijk willen overnemen. In vijf jaar zou het stadion moeten worden afbetaald. De inwoners en sponsoren die mee investeren worden dan eigenaar van het stadion en ontvangen huur van RKC. ,,Zo houden we zelf de regie."

Oversier denkt niet dat supporters en sponsoren massaal interesse hebben in de aankoop van een stadion. Ook wethouder Ronald Bakker van Waalwijk denkt niet dat het plan van BIG-W realistisch is.

Staatssteun
Wanneer het voorstel van BIG-W in de kiem smoort, en Waalwijk een deal sluit met PPO, dan zal BIG-W dat besluit goed bekijken, zegt Weijters. „Het pakket voor drie miljoen verkopen terwijl het voor zeven miljoen in de boeken staat, is naar onze beleving ongeoorloofde staatssteun.”

Waalwijk, Heusden e.o.