Volledig scherm
© stock.xchng

Ruim 60 personen aan de slag bij WML Facilitair

WAALWIJK - Ruim 60 personen met en zonder beperking zijn aan de slag gegaan bij WML Facilitair, het dochterbedrijf van Baanbrekers dat zich richt op groenonderhoud, schoonmaak en beveiliging. Deze 60 medewerkers kregen tot voor kort een uitkering of wilden een uitkering aanvragen.

Bij WML Facilitair is het zo druk dat ze wel een paar extra handen kunnen gebruiken, zegt manager Adelien Peters. „Vanwege de regenval van de afgelopen tijd en de temperatuur schiet het groen de grond uit. Verder hebben we flink wat nieuwe opdrachten binnengehaald.” WML Facilitair hielp altijd al mensen met een uitkering aan werk. Maar dit jaar zijn het er flink wat meer. „We zitten na twee kwartalen op zestig, terwijl er in heel 2015 krap twintig personen geplaatst zijn.”

Volgens woordvoerder Robin de Jong is het niet zo dat WML Facilitair nu ineens enorm gegroeid is. Het is de bedoeling dat de medewerkers deze baan gebruiken als opstapje naar een baan bij een regulier bedrijf. „Veel mensen die hier werkten, zijn dan ook doorgestroomd naar een volgende baan.”

Waalwijk, Heusden e.o.