Volledig scherm

Samen RKC gered dankzij subsidie op nippertje

WAALWIJK - De stichting Samen RKC kan opgelucht adem halen: voor 2017 krijgt het van de gemeente een subsidie van 50.000 euro om de activiteiten te kunnen voortzetten. Donderdagavond nam een overgrote meerderheid van de gemeenteraad hier een motie over aan. Zonder subsidie dreigde een einde van de stichting die 4 jaar geleden werd opgericht.

De gemeente wilde de financiering stopzetten omdat er geen geld was gevonden. In de voorgaande jaren waren was de subsidie aan de stichting telkens incidenteel gegeven. Twee weken geleden sprak de secretaris van de stichting, Jan van Kessel, de politiek toe, als laatste reddingspoging. „Het zou enorme consequenties voor onze toekomst hebben”, zei hij toen.

Verkapte subsidie
De partijen blijken nu gevoelig voor zijn verhaal. GroenLinksaf bijvoorbeeld, die bij de oprichting van de stichting fel gekant tegen subsidieverstrekking was omdat het verkapte subsidie voor de voetbalclub zou zijn, komt nu tot inkeer. „Terugkijkend kunnen we niet anders dan onze waardering uitspreken voor de manier waarop dit geld is besteed.”

Waalwijk, Heusden e.o.