Schade aan auto's en gevels door sprayen atletiekbaan Waalwijk

WAALWIJK - Bij het sprayen van de atletiekbaan zijn rode stofdeeltjes terecht gekomen op auto's en gevels. Een gespecialiseerd reinigingsbureau is in de arm genomen om dit te verhelpen.

DE schade is ontstaan door het aanbrengen van de rode spraycoating op de baan zijn stofdeeltjes spuitnevel vrijgekomen. In sommige gevallen kwamen die door de harde wind terecht op auto's en gevels. Klachten hierover druppelden binnen bij de gemeente. ,,Sommigen zijn met de auto naar de wasstraat gegaan, maar kregen het spul er ook daar niet af", geeft wethouder Hans Brekelmans aan.  

In de straat krijgen 27 huishoudens een brief van de gemeente over de schade. Gedupeerde omwonenden kunnen zich melden bij het expertisebureau Van der Wal en Joosten, dat is ingeschakeld om de schade te verhelpen. Het bureau maakt gebruik van een gespecialiseerd reinigingsbedrijf dat op een nog nader te bepalen datum alle getroffen voertuigen en gevels zal reinigen. Om in kaart te brengen wie er allemaal schade hebben, wordt gedupeerden verzocht zich voor aanstaande maandag te melden. 

Volledig scherm
Waalwijk , Atletiekbaan wordt aangelegd en hier geven ze hem een kleurtje © Beeld Werkt
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.