Het oude raadhuis in Waalwijk.
Volledig scherm
Het oude raadhuis in Waalwijk. © Joris Van Egmond

Schoenenmerk wil naar leegstaand Krophollerpand in Waalwijk

WAALWIJK - Het is al een jarenlange wens die klinkt in het Waalwijkse stadhuis, maar nu wordt eindelijk de eerste stap genomen: een Waalwijks schoenenmerk wil zich vestigen in het centrum. 

De gemeente wil de vleugel van het oude raadhuis verhuren aan NubiKK, een merk dat hard aan de weg timmert en onder meer wordt verkocht bij De Bijenkorf. Wethouder Hans Brekelmans is blij: ,,Het is een mooi bedrijf dat goed op deze locatie past.”

Verbouwen
Wel moet het pand nog voor 185.000 euro verbouwd worden. Zo moet onder meer de verouderde elektrische- en ICT-voorzieningen bij de tijd worden gebracht, moeten verlaagde plafonds worden hersteld en systeemwanden worden verwijderd. Volgens de gemeente moeten deze werkzaamheden ertoe leiden dat het pand functioneler wordt. De verbouwingskosten zullen met de huur worden verrekend.

NubiKK bestaat sinds 2012. Het merk maakt sneakers voor mannen- en vrouwen en wordt behalve in De Bijenkorf, ook verkocht bij de Waalwijkse kledingwinkel View 265. De naam is afgeleid van nubuck, een leersoort dat in veel soorten schoenen wordt verwerkt. Sinds 2014 is het bedrijf gevestigd aan Burgemeester van der Klokkenlaan in een oude directeurswoning van een voormalige schoenfabriek.

Onlangs heeft NubiKK meer personeel aangenomen waardoor het pand te krap is geworden. De verhuizing naar het centrum zou volgens de gemeente ideaal zijn vanwege het vooruitzicht van het vernieuwde schoenenmuseum dat zich in 2019 ook op het Raadhuisplein moet vestigen. ,,Het bedrijf heeft al gesprekken gevoerd met SLEM over mogelijke samenwerking", weet Brekelmans.