Volledig scherm
Senioren ontmoeten debatterende politici in Sprang-Capelle. © Beeld Werkt

Senioren ontmoeten debatterende politici in Sprang-Capelle

SPRANG-CAPELLE - Buurtcentrum Sprang-Driessen in Sprang-Capelle was zaterdag het toneel voor de vertegenwoordigers van de 9 Waalwijkse politieke partijen. De organisatie hiervan lag bij de 4 ouderenbonden, te weten KBO Waalwijk, KBO Waspik, PCOB Waalwijk en PCOB Sprang-Capelle. Met een opkomst van ongeveer 60 personen was de zaal dan ook goed gevuld.

Voor de debatvorm hadden de organisatoren als voorbeeld het televisiepogramma 'Het Lagerhuis' gebruikt. Het debat werd geleid door Wilma Schrover, directeur van KBO Brabant. De politici kregen 10 stellingen voorgelegd waarop met voor en tegen gereageerd kon worden. Voor de tegenstemmers was er plaats aan de rode kant van de tafel en voor de voorstemmers aan de groene kant.

Gezien de beperkte tijd, totaal 2 uur, was per vraag 10 minuten beschikbaar, 7 minuten voor de politici en 3 voor het publiek. De debatstellingen waren afkomstig uit het landelijk campagneprogramma van de KBO en uiteraard gericht op de ouderen in onze samenleving. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren o.a. de WMO, armoedebeleid, zorg, welzijn, werkeloosheid, vervoer en digitalisering.   

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement