Volledig scherm
Eigenaresse Coby van Alphen van de Waspikse slijterij in de Kerkstraat is verbolgen over de boete die zij kreeg na overtreding van de Drank- en Horecawet. © Marcel Donks

SGP: boete van 1360 euro voor verkopen alcohol aan minderjarigen 'achterbaks'

POLLWASPIK - De boete van 1360 euro voor de verkoop van een fles Bacardi aan twee minderjarigen zou moeten worden kwijtgescholden. Dat meent de SGP, die hierover vragen stelt aan het Waalwijkse college van B en W. 

Coby van Alphen kreeg de boete nadat twee stagiaires van de gemeente Waalwijk van zestien en zeventien jaar oud een fles Bacardi kochten in haar slijterij in Waspik. Van Alphen vroeg de twee niet om een identiteitsbewijs. 

De SGP vindt dat de handelswijze van de gemeente een 'zekere mate van achterbaksheid in zich draagt'. Ook zou de gemeente zich met deze handelswijze niet aan de wet houden. ,,Door met de alcohol naar buiten te lopen en de fles niet over te dragen aan een volwassene zijn de stagiaires, en daarmee de gemeente, zelf in overtreding", stelt Henk van Zelst. 

Te ver

Hij is voorstander van regels rond alcoholmisbruik, maar vindt deze zaak veel te ver gaan. ,,Iemand die dertig jaar een bijdrage levert aan de Waspikse maatschappij en die nooit ook maar een waarschuwing heeft gehad zo aanpakken, dat gaat er bij mij niet in."

Ook wijst Van Zelst erop dat een uitbater van een café in Waspik twee waarschuwingen kreeg in de periode van de boete voor Van Alphen. ,,Dat is meten met twee maten."   

Poll

Regels zijn regels: boete van 1360 euro voor slijterij is terecht

  • Mee eens (28%)
  • Mee oneens (72%)
1951 stemmen