Volledig scherm
© Thinkstock

Snelheid A59 Vlijmen - Waalwijk blijft gemoederen bezighouden

VLIJMEN/DEN BOSCH – De snelheid op de A59 tussen Den Bosch en Waalwijk blijft de gemoederen bezighouden. Een aantal Bossche gemeenteraadsfracties gaat de krachten bundelen om de overlast van de autosnelweg bij Den Bosch te verminderen. Onder meer CDA, Groen Links en D66 willen dat de problemen meer aandacht krijgen van Den Haag.

Intussen blijven voor- en tegenstanders van een snelheidsverhoging recht tegenover elkaar staan, zo blijkt uit onder meer de reacties op de website van het Brabants Dagblad.

Geluidsscherm
Rijkswaterstaat wilde de maximumsnelheid tussen Den Bosch/Vlijmen en Waalwijk voor eind dit jaar verhogen van 100 naar 120 kilometer per uur. Dat kan echter niet, zo blijkt, omdat eerst bij Vlijmen over een klein gedeelte nog een geluidsscherm geplaatst moet worden; ook moet bij Elshout een scherm vervangen worden. De bal daarvoor ligt bij Rijkswaterstaat, die nog niets kan zeggen over de procedures en planning van de werkzaamheden.

Er zijn ook mensen die het liefst een snelheid van 80 kilometer per uur zien, in elk geval op plaatsen waar de snelweg dichtbij woonwijken ligt.