Volledig scherm
De Schoenhoorn © Sjaak Koolen/BD

Sociale woningbouw op plek Schoenhoorn in Waalwijk

WAALWIJK - Op de plek van De Schoenhoorn in Waalwijk en het naastgelegen kantoor van wooncorporatie Casade, komen 53 sociale huurwoningen. Een deel daarvan is bestemd voor mensen met een zorgbehoefte. De woningen moeten in 2019 gereed zijn.

De Schoenhoorn staat enkele jaren leeg sinds de sociale dienst is vertrokken naar Baanbrekers. Lange tijd werd nagedacht over een nieuwe invulling. Ook stond het pand een tijd in de verkoop, maar de Waalwijkse politiek stak daar een stokje voor. Die wilde dat er een idee moet zitten achter het voormalige pand van de sociale dienst.

Daarop bedacht de gemeente samen met Casade een plan voor sociale woningbouw. Het zal het grootste project voor sociale huurwoningen zijn in de komende jaren, zegt wethouder Judith Keijzers. "Daar zijn we erg blij mee. Het was een desolaat stukje Waalwijk."

Wel moet de gemeente een flink verlies incasseren. De Schoenhoorn stond in de boeken met een waarde van 900.000 euro. Het pand wordt echter voor 100.000 euro verkocht aan Casade. "Als we het op de markt hadden verkocht, hadden we er 3 tot 4 ton voor kunnen krijgen", schat Keijzers in. "Maar dit is de prijs die we moeten betalen voor sociale woningbouw."

Waalwijk, Heusden e.o.