Volledig scherm
Toos, Hans en RKC zijn onafscheidelijk. Zelfs in bed. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Spanning bij superfans RKC over verkoop stadion

WAALWIJK - Toos, Hans en RKC zijn onafscheidelijk. Of ze de meest fanatieke supporters zijn van RKC Waalwijk? Geen idee. Maar als er een competitie zou worden georganiseerd, behoren ze absoluut tot de kanshebbers. Donderdagavond zijn ze daarom zeker van de partij als de gemeenteraad besluit over de mogelijke verkoop van het RKC-stadion.

De 63-jarige Toos en de 77-jarige Hans Meijer zijn idolaat van de voetbalclub. Hun RKC-verzameling is nu groot. Kopjes, beddengoed, vaantjes, winterjassen, trainingspakken, schoenen, foto’s, handtekeningen van spelers; de wc staat vol RKC-spullen. Alles wat in de krant staat over de club wordt uitgeknipt en in plakboeken bijgehouden.

Elk jaar kopen ze een nieuw shirt van de club. En als ze naar wedstrijden gaan, kopen ze in het stadion vier lootjes om de club te steunen. Ze hebben ontelbaar veel prijzen gewonnen, vooral veel sjaals. Ook in de schuur staan dozen vol RKC-kleding.

Spanning
Donderdagavond spant het erom. Dan beslissen de politieke partijen of de gemeente mag gaan onderhandelen over de verkoop van het stadion aan projectontwikkelaar PPO. Ook Toos en Hans voelen de spanning. Als de gemeenteraad akkoord gaat, is een belangrijke horde voor de redding van RKC genomen.
Maar als het tegenvalt? De doorgaans nuchtere Fries geeft antwoord: „Ik zou er een traan om kunnen laten.” Hij kijkt er oprecht verdrietig bij.

Waalwijk, Heusden e.o.