Volledig scherm
© Foto PR Modelautobeurs Apeldoorn

Speelgoedbank Waalwijk krijgt huur niet bij elkaar en vraagt om hulp

WAALWIJK - Het lijkt een luttel bedrag dat de Speelgoedbank in Waalwijk elke maand moet betalen aan huur, ongeveer 150 euro per maand. Maar ze krijgen het zo moeilijk bij elkaar waardoor het heel moeilijk voor ze wordt. Daarom vraagt de Speelgoedbank of de gemeente de maandelijkse huur wil betalen.

Wooncorporatie Casade stelde in april een pand aan de Grotestraat ter beschikking aan de Speelgoedbank, totdat het gebouw is verkocht. Tot september zou de gemeente hoe dan ook de huur al op zich nemen. Maar nu wil de Speelgoedbank dat de gemeente dat ook voor de maanden erna gaat doen.

Rust
„Anders lukt het ons echt niet”, zegt coördinator Lucy Maijer. De enige inkomsten die de Speelgoedbank komen van de rommelmarkten. „Dat kan dan weer 100 euro zijn, dan weer 300 euro. Maar we moeten ook de ouders een kop koffie kunnen geven als de kinderen speelgoed uitzoeken. Of we moeten kunnen printen als we een scan maken van het bewijs dat kinderen hier langs kunnen komen. Als de gemeente de huur op zich neemt, geeft dat ons heel wat rust.”

Waalwijk, Heusden e.o.