Volledig scherm
Piet Sterrenburg helpt mee de container te vullen met spullen voor Curaçao © Beeld Werkt

Spullen basisschool Pater van der Geld krijgen tweede leven op Curaçao

WAALWIJK - Basisschool Pater van der Geld in Waalwijk is verhuisd naar een tijdelijke locatie in afwachting van nieuwbouw. Het teveel aan spullen gaat naar Colegio Santa Familia op Otrabanda, Curaçao.

Dat is het werk van Yvette IJpelaar. Het raadslid van Lijst IJpelaar zocht contact met de school om de spullen over te nemen. Iets waar directeur Frank van Maldegem graag op insprong. ,,Bij ons zouden de spullen in de opslag terecht komen. Het is fijn dat we er andere kinderen mee kunnen helpen."

Pijn in het hart

Colegio Santa Familia ligt in de wijk waar IJpelaar woonde toen ze klein was. Met pijn in het hart ziet ze hoe het onderwijs in Curaçao lijdt onder 'verkeerde en ondoordachte beslissingen'. Het invoeren van gratis onderwijs toen het een autonoom land werd, heeft de situatie volgens IJpelaar geen goed gedaan. De regering betaalt niet alles en scholen kunnen niet meer om ouderlijke bijdragen vragen, waardoor er niet voldoende geld is voor nieuw lesmateriaal, meubilair en andere schoolspullen.

Het gevolg is kapot meubilair en gedateerd lesmateriaal. Daarom zijn ze bij de school blij met de Nederlandse spullen die over zijn. Het gaat onder meer om kasten, tafeltjes en stoelen, maar ook lesmateriaal en zo ongeveer de hele schoolbibliotheek.

Fundraiser

Om meer voor elkaar te krijgen voor Curaçao, zoals geld voor muziekinstrumenten en lesmateriaal, houdt IJpelaar zaterdag 20 januari een fundraiser in winkelcentrum De Els.  Samen met Turkse dames gaat ze pizza's verkopen en houdt ze een loterij waarbij mensen werk van een Waalwijkse kunstenares kunnen winnen. 

Volledig scherm
De situatie op Curaçao © Yvette IJpelaar
Volledig scherm
De situatie op Curaçao © Yvette IJpelaar
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement