Volledig scherm
© Thinkstock

‘Stagestraat Waalwijk een succes'

WAALWIJK - Hoewel de Waalwijkse Stagestraat volgens projectleider Peggy Smulders een succes is, is het nog onbekend of het project wordt voortgezet. Er zijn nog geen gesprekken met de gemeente daarover. Bij de Stagestraat konden tien deelnemers die langere tijd geen baan hebben gehad, werkervaring opdoen. Begin september loopt het project officieel ten einde. Smulders: „Het heeft zeker geholpen voor de deelnemers.”

De Stagestraat begon in januari. Jongeren konden bij tien aangesloten ondernemers in de Stationsstraat werkervaring opdoen. Hun stage zou zes maanden duren. Drie deelnemers stopten tussentijds vanwege privéredenen. Twee stagiairs zijn nog niet klaar. De overige drie deelnemers hebben hun stages wél afgerond.

Verschillende factoren
Dat die drie desondanks nog geen betaalde baan hebben gevonden, doet niks af aan het succes van het project, vindt Smulders. „Het is afhankelijk van vele factoren of je een betaalde baan vindt. Leeftijd, beleid van het bedrijf waar je stage loopt en ga zo maar door. Deze drie deelnemers hebben hun cv verrijkt en zijn weer gewend geraakt aan het werkritme. Eén van hen heeft besloten weer een opleiding te gaan doen.”

Het concept voor de Stagestraat is niet nieuw. In 2014 was de start op twee locaties in Amsterdam, daarna volgden Utrecht en Eindhoven. Waalwijk was nu de vierde gemeente waar de straat werd geïntroduceerd. Dat het zijn vruchten kan afwerpen, is duidelijk. In Eindhoven vonden zes kandidaten een baan.

Waalwijk, Heusden e.o.