Volledig scherm
© Thinkstock

Stichting Samen RKC vreest einde na plotselinge stop subsidie

WAALWIJK – Stichting Samen RKC vreest voor het voortbestaan nu er plannen zijn om de jaarlijkse subsidie te stoppen. ,,Het zou enorme consequenties voor onze toekomst hebben”, zegt secretaris Jan van Kessel.

Geen jaarlijkse WaalWijk Battle meer bijvoorbeeld, waarbij de afgelopen jaren 500 scholieren de wijk opruimen en met elkaar sporten. Of geen De Voorzet meer, waarbij mensen met een uitkering werkervaring bij RKC konden opdoen. Of geen van de andere 8 activiteiten meer.

Meer subsidie
Helemaal in kannen en kruiken is de subdisiestop nog niet. De stichting doet een laatste beroep op de politiek om het huidige subsidiebedrag van 50.000 euro toch te behouden. Het liefst wil de stichting dat de gemeente er zelfs nog een schepje bovenop doet. „Als we alle activiteiten goed willen voorzetten, hebben we eigenlijk 75.000 euro nodig”, zegt Jan van Kessel.

De stichting werd 4 jaar geleden opgericht door organisaties als Casade, Baanbrekers en scholengemeenschap De Overlaat. Ook RKC deed mee en verbond er zijn naam aan om meer jongeren te kunnen bereiken. Ook zetten de voetballers bij de club zich in voor de activiteiten die worden georganiseerd. Het begon met twee activiteiten, maar is intussen uitgebreid naar tien. Jaarlijks kreeg de stichting 50.000 euro subsidie van de gemeente en zo’n 45.000 euro uit sponsorgelden.

Waalwijk, Heusden e.o.