Volledig scherm
De ravage, een dag na de zeer grote brand bij dakpannenhandel Bogers in Sprang-Capelle. © Erik Haverhals/FPMB

Team Brandonderzoek op zoek naar lessen uit brand Sprang-Capelle

VIDEO / UPDATESPRANG-CAPELLE - De brandweer kan mogelijk nog wat leren van de zeer grote brand maandag bij dakpannenhandel Bogers in Sprang-Capelle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie meldt dat brandstichting niet voor de hand ligt.

Het zoeken naar lessen is de insteek van het Team Brandonderzoek van de brandweer Midden- en West-Brabant. 

Het onderzoek door het TBO kan 'weken tot maanden' duren, legt een woordvoerder van de veiligheidsregio  uit. Het onderzoek staat los van forensisch onderzoek door de politie. Wel werkt de brandweer samen met de politierechercheurs en de onderzoekers van de verzekeringsmaatschappij. 

 Vier  vragen

De gespecialiseerde brandweereenheid kijkt naar vier zaken.  

♦ Wat is er gebeurd? 

♦ Hoe is het brandverloop geweest? 

♦ Wat heeft de inzet van de brandweer hier aan bijgedragen? 

♦ Wat was de invloed van preventieve maatregelen.

Advies

De brandweer deelt de uitkomsten niet met het publiek. Wel kan het onderzoek er toe leiden dat de eigenaar advies krijgt om andere preventieve maatregelen te nemen, bijvoorbeeld een andere verdeling van het gebouw in compartimenten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Elfstedentocht Van der Weijden eindigt in ziekenhuis
  Live video huldiging

  Elfsteden­tocht Van der Weijden eindigt in ziekenhuis

  Maarten van der Weijden heeft zijn elfstedenzwemtocht noodgedwongen moeten beëindigen. De Olympisch zwemmer werd vanmorgen even voor het middaguur ziek en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Vlak voor Dokkum, na tweeënhalve dag zwemmen, moest hij zijn tocht langs de elf Friese steden staken. Desondanks ontvangt hij niets dan lof voor zijn ‘heroïsche’ prestatie. ‘Een ongelooflijke kanjer en groot sportman’, meent ook premier Rutte.
 2. 'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

  'Alles gaat in overleg met Maarten zelf'

  WASPIK - De Waspikse zwemmer Maarten van der Weijden staakte maandag, op advies van zijn dokter, na 164 kilometer zijn Elfstedenzwemtocht. Hij ondernam dit weekend deze haast extreme onderneming om aandacht te krijgen voor het KWF Kankerfonds. Of hij in thuisstad Waspik gehuldigd wordt na zijn uitzonderlijke prestatie is nog niet bekend. ,,Onze burgemeester Nol Kleijngeld gaat maandagavond naar de huldiging in Leeuwarden. Hij zal ter plekke met Maarten overleggen wat voor hem het prettigste aanvoelt, daar staan wij open in", geeft een gemeentewoordvoerster aan.

Waalwijk, Heusden e.o.