Volledig scherm
De tonnen bij het busje van Bo-Rent. © Erik Haverhals/FPMB

Tilburger (40) opgepakt bij gehuurd busje vol drugsvaten in Waalwijk

WAALWIJK/TILBURG - De politie kwam het bestelbusje vol drugsvaten, dat donderdagmiddag stond op de parkeerplaats bij Piet Klerkx in Waalwijk, op het spoor dankzij een tip. In de bus zat een 40-jarige Tilburger. Hij is opgepakt.

Het gehuurde busje stond geparkeerd op de meubelboulevard. Iemand in de buurt vond dat maar verdacht en belde de politie. Eenmaal ter plaatse bleek het flink raak: de bus stond vol blauwe tonnen met drugsafval. 

De bestuurder van het busje zat nog binnen en is direct opgepakt. De blauwe tonnen zijn uit de bus gehaald en onderzocht. Donderdag werd al duidelijk dat er een soort poeder in zat. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de tonnen afgevoerd. 

Het was één van de drie drugsvondsten die de politie donderdag in West-Brabant deed. Er werden ook vaten en jerrycans gevonden in Oosterhout en Nieuw-Vossemeer. 

  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.