Volledig scherm
Timon Klerx. © Timon Klerx

Timon Klerx nieuwe fractievoorzitter LokaalBelang

WAALWIJK - Timon Klerx (26) is de nieuwe fractievoorzitter van LokaalBelang. Hij neemt het stokje over van Ad van Hamond. Dat werd donderdagavond bekend tijdens de installatie van de nieuwe gemeenteraad. 

Voor Van Hamond, die de zeventig al is gepasseerd, voelde het als een goed moment. ,,Het is op een gegeven moment nodig om ook kennis over te dragen aan de nieuwe generatie. Ik heb alle vertrouwen in Timon en we gaan hem goed begeleiden." 

VVD

Ook bij de VVD een wijziging. Christiaan Kuijten wordt na acht jaar in goed overleg vervangen door Frank Spierings. Lijsttrekker Ronald Bakker wordt waarschijnlijk opnieuw wethouder voor de partij. 

Vrouwen

Bakker zorgde nog even voor wat debat toen hij vragen stelde bij het vice-voorzitterschap van Richard Tiemstra (SGP) van de gemeenteraad, gezien het standpunt van SGP over vrouwen in de politiek. ,,Man en vrouw zijn niet gelijk, maar wel gelijkwaardig. Ik heb veel respect voor de vrouwelijke raadsleden en werk graag met hen samen."

Vice-voorzitter

Eerste vice-voorzitter van de raad, na burgemeester Nol Kleijngeld, wordt Jan van Baardwijk (LokaalBelang). Tweede vice-voorzitter Dilek Odabasi (GroenLinksaf) en derde vice-voorzitter dus Richard Tiemstra.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement