Volledig scherm
De renovatie van winkelcentrum De Els in Waalwijk is bijna klaar. Nu de kosten meevallen, willen de pandeigenaren toch een nieuwe vloer. © Beeld Werkt

Toch een nieuwe vloer voor winkelcentrum De Els in Waalwijk

WAALWIJK - Winkelcentrum De Els krijgt toch een nieuwe vloer, zo hebben de pandeigenaren deze week besloten. Een opmerkelijk besluit, de renovatie van het winkelcentrum is net klaar. Zaterdag is de officiële heropening van het winkelcentrum na een maandenlange renovatie.

Handig is de planning niet, beamen Han de Nijs en Berry van Noije van winkeliersvereniging De Els in Waalwijk. Toch zijn ze blij met het besluit. ,,De oude vloer is beschadigd. Er zitten veel scheuren in. Als we straks een nieuwe vloer hebben, is de metamorfose van De Els helemaal af."

Volgens Berry van Noije zijn de kosten van de renovatie van het winkelcentrum binnen het budget van 4,5 miljoen euro gebleven. En is dat de reden dat de pandeigenaren nu het besluit hebben genomen toch de vloer aan te pakken. ,,Meestal pakt een renovatie duurder uit, komen er onverwachte kosten bij, maar in dit geval niet. Daarom hebben de pandeigenaren deze week gezegd: we doen het toch."

Grote wens

Een nieuwe vloer was een grote wens van veel winkeliers. Ondernemers waren blij met de renovatie maar vonden de metamorfose niet ingrijpend genoeg omdat de oude tegels bleven liggen.  ,,Optisch gezien verandert er zo  weinig", zei ondernemer Dennis Stuij van Vinotake daar al eerder over. 

Toch staat niet iedereen te juichen na het recente besluit. Dennie Luiken, eigenaar van bloemenshop d'n Elst in De Els: ,,Straks zit ik wéér in de troep. Dit hadden ze meteen moeten doen." 

De nieuwe vloer wordt hoogstwaarschijnlijk in september gelegd. Hoe de vloer eruit komt te zien, is nog niet duidelijk. Van Noije: ,,Daar gaat de architect nu mee aan de slag." De vloer wordt straks wel in delen vervangen, omdat anders niemand het winkelcentrum meer in of uit kan. 

Waalwijk, Heusden e.o.