Volledig scherm
De kinderen van de scouting © Patrick Guitjens

Touwtrekken en insecten zoeken bij ‘meeloopdag’ scouting

SPRANG-CAPELLE – Om het nieuwe seizoen in te luiden en nieuwe jeugd enthousiast te maken, organiseerde de scouting Jan de Rooij uit Sprang-Capelle zaterdagmiddag een meeloopdag.

Bij de Welpen kijkt Thijs Hensen (9) uit Sprang-Capelle of de scouting wat voor hem is. Eigenlijk weet hij het antwoord al: ja. Een paar jaar geleden zat hij namelijk ook al bij de padvinders, maar toen werd hij gepest en stopte hij. Nu komt hij weer terug, want de pestkoppen zijn verdwenen. Hij geniet dan ook weer volop van de spelletjes en met touwtrekken heeft hij zojuist samen met zijn ‘nest’ – zoals groepen bij de scouting genoemd worden – gewonnen. “Dat was makkelijk”, vindt Thijs.
Ondertussen zijn de jongens en meisjes van de Bevers druk met het zoeken van insecten. Met een vergrootglas speuren zij gebiologeerd de grond en bomen af. Het zijn net kleine professoren zo serieus als ze hun taak op zich nemen. “Ik heb al een mier en een vlieg gezien!”, zegt Phileine Hommel (6) enthousiast. Nu is ze nog een Bever, maar over een week wordt ze een Kabouter en daar heeft ze heel veel zin in. “Dan kom ik bij mijn zus en mijn beste vriendin Roos in de groep.” Over de vraag wat er nou zo leuk is aan de scouting hoeft ze niet lang na te denken. “Alles”, besluit ze.
Samen met de leiding telt de scouting zo’n honderdvijftig leden. Bij de Welpen waren drie proefdraaiers, bij de Kabouters twee en bij de Bevers één.