Volledig scherm
Fashion City beleefde in 2015 de eerste editie in Waalwijk. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Treurnis om weer een evenement minder in centrum Waalwijk

WAALWIJK - Winkeliers en bezoekers van het Waalwijkse centrum zijn er niet blij mee dat Fashion City 2016 is afgelast en Waalwijk Modestad daarmee na dertig jaar niet meer op dezelfde voet verdergaat. Het betekent weer een evenement minder in het Waalwijkse centrum.

Het is niet de eerste keer dat een evenement stopt. SMAAK Waalwijk en de Avond van het levenslied waren andere bekende activiteiten die niet langer bestaan. Voor de winkeliers in het centrum is het een domper dat nu ook Modestad wegvalt, maar ook het winkelend publiek is er niet blij mee. "In Waalwijk is er niks te doen. Alle evenementen hier zijn maar voor even. Na één of soms een paar keer houden ze er alweer mee op", zegt Ria Timmermans (72) uit Waalwijk. "Maar ja, veel mensen klagen ook he. Eén keer muziek is al meteen teveel." Marcel Veraa van de gelijknamige kledingwinkel betreurt de gang van zaken ook. "Nu hebben we in het centrum alleen nog het Straattheaterfestival en de 80 van de Langstraat."

Fashion City 2016 zou plaatsvinden op 3 en 4 september. Winkeliers in De Els hebben nu de handen ineen gestoken om op 4 september een soortgelijk evenement in winkelcentrum De Els neer te zetten, maar dan kleiner.

Waalwijk, Heusden e.o.