Volledig scherm
© Thinkstock

Uitbater shoarmazaak wil sluitingschade op Waalwijk verhalen

DEN HAAG/WAALWIJK – Uitbater Tolga Eyupoglu hoopt de omzetschade van zes weken sluiting van zijn shoarmazaak aan de Grotestraat op de gemeente Waalwijk verhalen.

,,Ik moest mijn shoarmazaak zes weken sluiten terwijl dat helemaal niet hoefde,” zei uitbater Eyupoglu woensdag bij de Raad van State. De burgemeester van Waalwijk dreigde vorig jaar zijn café-restaurant en afhaalzaak geheel te sluiten, omdat Eyupoglu geen horecavergunning meer had. Die had de burgemeester eerder om andere redenen geweigerd.

Potdicht
De burgemeester vergat evenwel dat je voor het runnen van een afhaalzaak en snackbar geen horecavergunning nodig hebt. Maar volgens de gemeentewoordvoerder van Waalwijk waren het café-restaurant en afhaalzaak zo met elkaar verbonden, dat sluiting van het gehele pand de enige optie was. Eyupoglu ontkende dat met klem tijdens de rechtszaak tegen het bestuursdwangbesluit. Na een week of zes liet de gemeente weten dat hij inderdaad zijn vergunningvrije afhaalzaak weer open mocht doen, zolang hij het café-restaurant potdicht gesloten liet.

Uitspraak
De Raad van State gaat onderzoeken of het café-restaurant gedeelte voldoende was afgescheiden van de shoarmazaak om algehele sluiting te voorkomen. Uitspraak volgt binnen enkele weken.

Waalwijk, Heusden e.o.