Volledig scherm
De 22-jarige Geert © Radius College

Vader van omgekomen Geert (22) boos op Waalwijks bedrijf: 'Hij vond het er gevaarlijk'

WAALWIJK - Drie jaar na de dood van Jan Verbeek en Geert den Dekker stond de eigenaar van het meststoffenbedrijf in Waalwijk waar de twee door een muur bedolven werden voor de rechter.

,,Geert vond het een gevaarlijk bedrijf. Het is wrang dat hij zelf slachtoffer is geworden.'' De vader van Geert den Dekker uit Andel toonde in de rechtbank in Breda een portret van zijn zoon. Aan het leven van de jongen kwam op 11 september 2014 een abrupt einde.

Laatste dag

Den Dekker was aan zijn laatste dag bezig bij het bedrijf Abemec aan de Industrieweg. Hij was even overgestoken naar de overburen waar problemen waren met een verreiker. Daar had de 54-jarige Jan Verbeek met de machine een depot leeggeruimd. 

De kunstmest had hij over de betonnen scheidingswand uit vak 5 naar vak 6 gewerkt. De vier meter hoge keerwand van 'legostenen' van ruim duizend kilo per stuk, bleek niet bestand tegen de druk van ruim 800 ton kunstmest. Terwijl Jan en Geert de verreiker repareerden, begaf de wand het. De twee hadden geen schijn van kans.

Veiligheidsmisdrijf

,,Een bedrijfsongeval? Een ongeval is onvoorzien'', zei officier van justitie Ingeborg Koopmans. ,,Dit was een veiligheidsmisdrijf. Het bedrijf heeft welbewust een onveilige situatie gecreëerd.''

Uitspraak op 8 november. Lees donderdag meer hierover in het Brabants Dagblad.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement