Volledig scherm
Linda van der Giesen.

Vader van zoontje vermoorde Linda van der Giesen wil politie aansprakelijk stellen

ZEVENBERGEN/WAALWIJK - De vader van het 4-jarige zoontje van Linda van der Giesen uit Zevenbergen wil de politie aansprakelijk stellen voor haar overlijden. Tilburger Edwin Wangsakrama heeft dat maandag samen met zijn advocaat Peter Schouten laten weten. De Tilburger is de vader van het kind van Van der Giesen.

Bekijk hier een tijdlijn over de moord op Linda van der Giesen.

Wangsakrama heeft zijn advocaat gevraagd te onderzoeken of de politie aansprakelijk kan worden gesteld. De raadsman voert inmiddels al afrondende gesprekken met een expert om te berekenen hoe groot de schade is.

Doodgeschoten
De 28-jarige Van der Giesen werd op 10 augustus doodgeschoten op de parkeerplaats van het Waalwijkse TweeSteden Ziekenhuis, waar ze werkte als verpleegkundige. Haar ex werd opgepakt als verdachte nadat hij zich meldde bij de politie.

Stormachtige relatie
De Zevenbergense Van der Giesen had een stormachtige relatie met de verdachte. Bij de politie zijn in het verleden over en weer aangiftes gedaan. De vrouw deed zelf begin augustus nog twee keer aangifte. Ze vertelde daarbij dat haar ex in bezit was van een vuurwapen. Politietopman Dick Schouten van de politie Midden-West Brabant en Zeeland ging daarvoor al snel na de moord diep door het stof. De politie had volgens hem de urgentie van de dreiging verkeerd ingeschat.

Onderzoek
De politie heeft een intern onderzoek ingesteld. De conclusies daarvan worden mogelijk binnen enkele weken al bekend. Advocaat Schouten stelt over dat onderzoek: "Dat is toch de slager die zijn eigen vlees keurt."

Bescherming
Wangsakrama zegt dit onderzoek ook te doen voor alle andere vrouwen die in een dergelijke situatie terechtkomen. "Dat die vrouwen dan in ieder geval wel meer bescherming krijgen."

Waalwijk, Heusden e.o.