Volledig scherm
© Kees Klijn

Veel ouderen genieten van tentoonstelling over Halve Zolenlijn

WAALWIJK - Voor de tentoonstelling in het Huis van Waalwijk over het Halve Zolenlijntje heeft heemkundevereniging ’t Goede Spoor een belangrijke rol gespeeld.

,,Drie mensen hebben dat in ruim twee maanden geregeld om een volledig vertrek in te richten”, weet Anton van Tuijl, secretaris van Stichting Federatie Behoudt de Langstraatspoorbruggen Waalwijk. ,,Een ongelooflijke prestatie.” De stichting had zelf al behoorlijk wat materiaal, maar wilde de expositie breder trekken. Daarom werden de heemkundeverenigingen gevraagd. Sprang-Capelle en De Erstelinghe zagen er van af. Van Tuijl: ,,Je moest wel een heel zaal vullen met attributen. En suppoosten ter beschikking stellen. Ze vonden het verstandiger om niet mee te doen.” Een gemis is het niet meteen, want ’t Goede Spoor heeft werk geleverd voor drie.

Het Huis van Waalwijk verdient veel belangstelling. ,,Die krijgen we ook”, zegt Van Tuijl, die zelf ook een jaar in de weer is geweest om de tentoonstelling te regelen. ,,Vooral van oudere mensen. Die hebben de tijd van de treinen over het spoor nog meegemaakt.” Een stukje nostalgie, die vanaf 1972 wortel kon schieten: dat jaar werd de spoorlijn opgeheven.

Waalwijk, Heusden e.o.