Volledig scherm
Schietpartij bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. © FPMB Erik Haverhals

Verdachte van moord op Linda van der Giesen uit Zevenbergen voor 2 maanden naar Pieter Baan Centrum

BREDA – De verdachte van de moord op Linda van der Giesen gaat binnenkort voor twee maanden voor obversatie naar het Pieter Baan Centrum. Dat is donderdagmiddag door de Bredase rechtbank bekendgemaakt.

Gedragsdeskundigen van het Pieter Baan bekijken of hij ziek is en of het mogelijk is dat hij een psychose had, zoals de verdachte beweert.

Moord
Van der Giesen werd afgelopen zomer neergeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. De officiële aanklacht tegen de verdachte luidt 'moord door één of meerdere kogels'.

De man uit Zevenbergen stond afgelopen jaar in november ook al eens voor de rechter. Die zitting werd aangehouden omdat een nieuwe getuige zich had gemeld. Deze moest nader ondervraagd worden voor het onderzoek.

De 28-jarige verpleegster uit Zevenbergen werd maandag 10 augustus neergeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis.

Gevlucht
Omdat de dader was gevlucht na de schietpartij, werd een zoekactie op touw gezet. Opritten van de snelweg richting Tilburg werden afgezet en in de omgeving van het ziekenhuis werd gezocht naar de man.

De verdachte uit Zevenbergen, de ex-vriend van het slachtoffer, meldde zich een dag later op het politiebureau. Sindsdien zit hij vast.

Lees alles over de moordzaak op bd.nl/lindavandergiesen en bekijk de tijdlijn.

Volledig scherm
Linda van der Giesen

Waalwijk, Heusden e.o.