Volledig scherm
Schietpartij bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. © FPMB Erik Haverhals

Verdachte van moord op Linda van der Giesen voor de rechter

BREDA – In de rechtbank in Breda vindt donderdagmiddag de pro formazitting van de moord op Linda van der Giesen plaats. De verdachte, de ex-vriend van Van der Giesen, en zijn advocaat zijn niet bij de zitting aanwezig. Van der Giesen werd afgelopen zomer neergeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk.

De officiële aanklacht tegen de verdachte luidt 'moord door één of meerdere kogels'. De man uit Zevenbergen stond afgelopen jaar in november ook al eens voor de rechter. Die zitting werd aangehouden omdat een nieuwe getuige zich had gemeld. Deze moest nader ondervraagd worden voor het onderzoek.

Doodgeschoten
De 28-jarige verpleegster uit Zevenbergen werd maandag 10 augustus neergeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis. Omdat de dader was gevlucht na de schietpartij, werd een zoekactie op touw gezet. Opritten van de snelweg richting Tilburg werden afgezet en in de omgeving van het ziekenhuis werd gezocht naar de man. De verdachte uit Zevenbergen, de ex-vriend van het slachtoffer, meldde zich een dag later op het politiebureau. Sindsdien zit hij vast.

Lees alles over de moordzaak op bd.nl/lindavandergiesen en bekijk de tijdlijn.

Volledig scherm

Waalwijk, Heusden e.o.