Volledig scherm
© Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Verkoop RKC-stadion nog geen gelopen race

WAALWIJK - Het is nog lang niet zeker of het Mandemakers-stadion in Waalwijk wordt verkocht aan projectontwikkelaar PPO uit Schaijk. Waalwijk wil wel van het stadion af, maar is het niet eens met de voorwaarden van de projectontwikkelaar, zo blijkt uit een aangepast raadsvoorstel van burgemeester en wethouders.

Voor RKC Waalwijk en haar supporters blijft het nog even billen knijpen. Donderdagavond besluit de gemeenteraad van Waalwijk of het college verder mag onderhandelen met PPO. Bij een ‘ja’ van de raad kan de vlag echter nog niet uit. De gemeente en de projectontwikkelaar zullen nog stevig moeten onderhandelen over de voorwaarden. En het college waarschuwt alvast, want de wensen van beide partijen liggen ver uiteen. ‘Wellicht is het onmogelijk om tot het gewenste resultaat te komen.’

Dat laatste zou een ramp zijn voor RKC Waalwijk. De betaald voetbalclub staat er financieel zo beroerd voor dat het failliet gaat als er niet snel iets gebeurt. Het seizoen wordt volgens RKC sowieso uitgespeeld.

Lees woensdag 19 oktober meer over de eventuele verkoop van het RKC-stadion in Brabants Dagblad, editie de Langstraat.

Waalwijk, Heusden e.o.