Volledig scherm
Schietpartij bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. © FPMB Erik Haverhals

Vermoorde Linda van der Giesen deed aangifte van bedreiging; ex-vriend in beeld bij politie (video)

* UPDATE 12.30 uur * ZEVENBERGEN/WAALWIJK - De vermoorde Linda van der Giesen uit Zevenbergen heeft vlak voor haar dood aangifte gedaan van bedreiging bij de politie. Dat bevestigt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. De politie wil niet bevestigen dat de aangifte tegen de ex-vriend gericht is. Maandagavond is er in Zevenbergen een politieactie geweest bij het pand van haar ex-vriend.


De actie van maandagavond had te maken met de gewelddadige dood van Van der Giesen. Het onderzoek
boven een tattooshop aan de Molenstraat in Zevenbergen richtte zich op de ex-vriend, een man uit Zevenbergen. Het pand zou op zijn naam staan.

Bekenden van de Zevenbergenaar melden dat hij Van der Giesen meerdere malen met de dood bedreigde. De Zevenbergenaar begon Van der Giesen te bedreigen nadat de relatie na ongeveer een jaar stuk liep. Daarna zou de verdachte meerdere malen hebben geroepen dat hij de verpleegkundige zou doden en daarna zichzelf om het leven zou brengen. Van der Giesen heeft hierop bij de politie aangifte gedaan van bedreiging.
Bekenden van hem melden dat Van der Giesen als de dood was voor hem. Haar aangiftes zouden dan ook tegen hem gericht zijn.

Een ex-vrouw van de vermoedelijke dader zou meteen nadat Van der Giesen maandagavond werd doodgeschoten, ondergedoken zijn op advies van de politie.
Schietpartij

Van der Giesen werd maandag aan het einde van de middag
dodelijk getroffen door kogels op de parkeerplaats bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. Er werd meerdere keren geschoten op het slachtoffer, toen zij in haar auto stapte die op de personeelsparkeerplaats stond. Twee ruiten van de auto zijn door een of meerdere kogels geraakt. Hulpverleners hebben de 28-jarige verpleegkundige nog uit de auto gehaald om haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Politieonderzoek


Een zogenaamd Team Grootschalig Onderzoek (TGO) onderzoekt de zaak. Dinsdag is het team bezig om opnieuw getuigen te horen. Ook vindt er aanvullend onderzoek plaats op het parkeerterrein van het ziekenhuis en in de buurt ervan. De politie is op zoek naar getuigen.


Steunbetuigingen


De verslagenheid bij collega's, buurtbewoners en patiënten is groot. “Ik vind het heel erg. Zo’n jong meisje”, vertelt een patiënt. Het ziekenhuis staat dinsdagochtend uitgebreid stil bij het verlies van de gewaardeerde collega. De vrouw was bekend en gekend in het ziekenhuis, aldus Loeks van der Veen, lid van de Raad van Bestuur van het TweeSteden ziekenhuis. De vlag bij het ziekenhuis hangt dinsdag halfstok. Het ziekenhuis heeft op haar website inmiddels een artikel gezet waarin het nabestaanden sterkte toewenst. Er komen veel reacties binnen van mensen die hun medeleven betuigen. Ook is er een condoléanceregister geopend.

Ook op Facebook stromen veel steunbetuigingen binnen voor de andere ex-vriend en tevens de vader van de 4-jarige zoon van Van der Giesen. “Heel veel sterkte, geen woorden voor maar denk aan jullie”, schrijft iemand op zijn pagina. Een ander vult aan: “Sterkte voor jou en de kleine.”

Waalwijk, Heusden e.o.