Volledig scherm
© StockPZC

Vernielzuchtige onruststokers zorgen voor vroegtijdig einde Waalwijks eindexamengala

SPRANG-CAPELLE - Het gala voor eindexamenleerlingen van het Waalwijkse Willem van Oranje college in Partycentrum Zidewinde in Sprang-Capelle eindigde maandagavond voortijdig, nadat er onrust uitbrak tussen enkele bezoekers en de beveiliging. 

Directeur Kees Smit van de middelbare school vindt de gebeurtenissen  vervelend. ,,Je gunt de scholieren een prachtig feest. Dat was het aanvankelijk ook, met mooie voertuigen en leerlingen in gala-kleding. Een kleine groep ordeverstoorders zorgde voor onrust."  

Er zijn vernielingen aangericht. ,,Buiten zijn wat hekken omgegooid en zijn meerdere ruiten gesneuveld. Binnen in Zidewinde is ook schade, al is dat meer in de categorie glaswerk", zegt Smit. Dat  alcohol is geschonken aan minderjarigen sluit hij niet uit. ,,Zoals gebruikelijk is dat geregeld met polsbandjes en id's. Je kunt je hoofd in het zand steken en zeggen dat het nooit gebeurt, maar het systeem is niet zo waterdicht als we graag zouden willen." 

Grimmige sfeer
De politie rukte met meerdere eenheden uit toen het melding kreeg van een grimmige sfeer en een gebroken ruit. Toen de politie arriveerde, was het feest net afgelopen. Buiten de gesneuvelde ruit zijn in de omgeving geen vernielingen aangebracht. Veel jongeren waren op dat moment nog op straat, maar de sfeer was volgens een woordvoerder van politie rustig. 

De school roept leerlingen via hun ouders op informatie te delen via waalwijk-secretariaat@wvoranje.nl. ,,We weten dat het voor jongeren, en vaak ook voor onszelf, moeilijk is om een ander aan te geven of te melden wat is waargenomen. Het is echter wel zo dat een klein deel van de jongeren het feest voor anderen en misschien ook voor uw zoon of dochter heeft verpest, een duidelijke grens is overgegaan en de veiligheid van anderen heeft aangetast", schrijft de school aan de ouders.  

Waalwijk, Heusden e.o.