Volledig scherm
© Politie

Veroordeelde voor poging tot moord wordt aangehouden in Waalwijk en het land uit gezet

WAALWIJK - De politie heeft vrijdagochtend een Poolse man aangehouden in de Noordstraat in Waalwijk. Hij was enkele jaren geleden tot 'ongewenste vreemdeling verklaard' na een poging tot moord, waarvoor hij ook drie jaar in de cel heeft gezeten.

De politie zag tijden het surveillance een man in de portiek staan van een flat aan de Noordstraat in Waalwijk. Agenten besloten om de man aan te spreken, die zich meteen vreemd begon te gedragen. De agenten vroegen de man om zijn legitimatiebewijs te tonen, wat hij deed. 

Bij de controle van zijn identiteit bleek dat de man een ongewenste vreemdeling was. Nadat hij drie jaar in de cel had gezeten voor een poging tot moord, kreeg de man een verbod om ooit nog Nederland in te reizen, laat staan er wonen of verblijven.

Doordat de man toch in Nederland was, pleegde hij een strafbaar feit. Daarom heeft de politie de man aangehouden en ingesloten in het cellencomplex. De Vreemdelingendienst van de politie zal de man het land uit zetten.

  1. Zorgen en vragen over aanleg nieuwe containerhaven in Waalwijk; ‘Er komt maar één schip per dag’
    PREMIUM

    Zorgen en vragen over aanleg nieuwe container­ha­ven in Waalwijk; ‘Er komt maar één schip per dag’

    WAALWIJK - Wordt de nieuwe containerhaven in Waalwijk niet onnodig groot, zo wil de MER-commissie van de gemeente Waalwijk weten. De haven op bedrijventerrein Haven Acht krijgt twee dubbele laad- en losplaatsen, goed voor vier schepen. ,,Maar er komt maar één schip per dag", zegt de commissie die onderzoek doet naar de effecten die de aanleg van de haven heeft op het milieu.