Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

VIDEO: Woedende man mishandelt BOA in Waalwijk na bekeuring

UPDATEWAALWIJK – Een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van 54 jaar is vrijdagmiddag mishandeld aan de Stationsstraat in Waalwijk. Een 23-jarige man uit Drunen was het niet eens met een bekeuring die hij kreeg.

Op internet circuleren beelden rond van de mishandeling. Daarop is te zien dat de BOA meerdere keren in zijn gezicht wordt geslagen, ook wordt hij hierin geschopt terwijl hij op de grond ligt.

De 23-jarige man uit Drunen verklaart dat hij even geparkeerd stond aan de Stationsstraat in Waalwijk. Hij had geen geld in de parkeermeter gedaan. Hiervoor schreef de BOA een bekeuring uit, waar de man het niet mee eens was.

De man is vrijdagavond aangehouden en wordt dinsdag voorgeleid.

Burgemeester Kleijngeld van Waalwijk heeft ook op de zaak gereageerd: ,, Je blijft met je handen af van onze medewerkers die als opdracht hebben om Waalwijk veiliger te maken."

November
Het is niet de eerste keer dat BOA's in Waalwijk met geweld te maken krijgen. Donderdag 3 november 2016 werd ook een man mishandeld terwijl hij als BOA aan het werk was. 

Destijds ging het om illegale grondstortingen naast een huis aan de Winterdijk. De BOA had meerdere waarschuwingen gegeven dat die grond er niet mocht liggen. Bij een nacontrole bleek dat nog wel het geval. De BOA schreef een boete uit en deed die in de brievenbus. 

Bij de bewoners sloegen daarna alle stoppen door. Hij stormde naar buiten, zette een bladblazer voor de auto en trok de portier open. Daarna begon hij op de BOA in de slaan.

De gevolge voor de BOA in kwestie waren groot en niet alleen op het fysieke vlak. „Het houdt hem flink bezig. Hij heeft vragen in zijn hoofd. Wat nou als hij de man weer op straat tegenkomt? Wat gebeurt er dan? Hoe reageren ze? Zal de man weer agressief worden? Hij weet dat nog niet",  liet leidinggevende Eric de Jong destijds weten.

Waalwijk, Heusden e.o.