Volledig scherm
Vluchtelingenkinderen doen mee aan Waalwijkbattle © Kees Klijn

Vluchtelingkinderen doen mee aan WaalwijkBattle

WAALWIJK - Zo’n 25 vluchtelingkinderen van camping Droomgaard in Kaatsheuvel vermaakten zich woensdagmiddag op het hoofdveld van RKC Waalwijk met spelletjes, samen met kinderen die aan de WaalwijkBattle hadden meegedaan.

Stichting Samen RKC organiseerde de WaalwijkBattle. Acht keer kwamen de kinderen in de verschillende wijken tegen elkaar uit op een Cruijff Court. De kinderen moeten dat terugbetalen met een maatschappelijke inspanning in de wijk.

Dit jaar verliep dat anders: bijna alle teams sloegen de handen ineen om een sportieve middag te houden op het hoofdveld van RKC Waalwijk, met kinderen van vluchtelingen in de hoofdrol. “De middag sluiten we af met een Hollands buffet”, zegt Sander van den Anker van Stichting Samen RKC. “Ze krijgen een broodje kaas, wat te drinken, fruit.”

“Dit is een fijn veld”, zegt Taher Fadi (12) uit Dubai. “Bij ons op het kamp is het hobbelig.” O ja, moet hij ook nog even kwijt, in het Engels: “Ik houd van Nederland.” Alban Neziraj (12) uit Albanië voelt zich met zijn Besoyenshirt net Ronaldo, zijn grote idool. Ook hij geniet. Van het stadion, van het veld, van spelen met een bal. “Het is leuk om met andere kinderen, Nederlandse kinderen, te kunnen voetballen.”

Waalwijk, Heusden e.o.