Volledig scherm

Voetbalclub Sprang-Capelle is vernielingen in zomer beu; extra controles

SPRANG-CAPELLE - Het kan zo niet langer, vindt Remco Boer, voorzitter van voetbalclub SSC’55. Omver getrokken doelen, schroeiplekken op het kunstgras, bekraste reclameborden. De politie gaat tot het nieuwe voetbalseizoen in september van start gaat, intensief controleren op vandalen. Boer: „Dit is verre van prettig om te doen, maar we hebben er schoon genoeg van.”

Doorgaans gedoogde de club met 550 leden het als jongeren de velden betraden om te voetballen als de hekken waren gesloten. „Dat is waar de velden voor zijn bedoeld”, zegt Boer. „Maar de laatste maanden, sinds het einde van afgelopen seizoen, zien we een toename van vernielingen. Het werd steeds erger.”

Afschrikken vandalen
Na overleg met de politie is nu besloten om het toezicht strenger te maken en niemand meer toe te laten op het park als de hekken gesloten zijn. Zeker vier keer per dag komt er een auto langs gereden, laat Boer weten. Dat moet voldoende zijn om de vandalen af te schrikken, denkt hij. Bij de start van het nieuwe seizoen, zullen de speelvelden weer vaker worden gebruikt. Dan is intensief toezicht minder nodig.

Volgens Boer zijn de vandalen niet lid van de club. „Ze komen van overal uit de regio, ook uit Waspik. Sommige namen hebben we in beeld.” Zodra bekend is wie de vernielingen hebben aangericht, wil de club in gesprek gaan met de ouders. De schade bedraagt naar schatting enkele honderden euro’s.

Waalwijk, Heusden e.o.