Volledig scherm
© Marcel Donks/BD

Vogelpracht bij tentoonstelling in Waspik

WASPIK – Vogelvereniging Vogellust hield dit weekend voor de 69e keer een onderlinge vogeltentoonstelling in zaal ’t Nieuwe Centrum in Waspik. Dit jaar werd samengewerkt met Vogellust Raamsdonksveer waardoor een een aanbod van ruim 350 vogels van verschillende soorten was. Het niveau lag hoog, maar uiteindelijk werd Anton Smits algemeen kampioen.

Op de onderlinge tentoonstelling is een keur aan vogels te zien, de meeste door de leden zelf gekweekt. Erkende keurmeesters hebben alle vogels beoordeeld en daaruit zijn in diverse categorieën clubkampioenen bekend geworden.

Voor de bezoekers is het aanbod een lust voor het oog. ,,Vooral de liefhebbers van tropische vogels en zebravinken kunnen hier hun hart ophalen”, vertelt secretaris Anton Smits van Vogellust. ,,Uiteraard zijn er ook parkieten en kanaries te bewonderen. Het aanschouwen van deze vogels moet voor iedere vogelliefhebber een stimulans zijn om in clubverband met zijn hobby bezig te zijn. Als je de kweekresultaten ziet, ben je meteen overtuigd.”

De algemene kampioen van de onderlinge tentoonstelling is Anton Smits. Hij is trots op de conditie van zijn tropen. ,,Je probeert je vogels in zo’n goed mogelijk conditie te houden en op de show moeten ze optimaal gepresenteerd worden. Dat is dit jaar goed gelukt. Ik moet zeggen dat alle vogels er trouwens goed uitzien. Zeker met de aanvulling van Vogellust Raamsdonksveer hebben we een mooi aanbod gehad dit weekend.”

Volledig scherm
© Marcel Donks/BD

Waalwijk, Heusden e.o.