Volledig scherm
De Ontmoeting Wim Suermondt © Salha

Voor even is beeld van Suermondt weg uit De Els in Waalwijk

WAALWIJK - Jarenlang was het een vertrouwd beeld in het Waalwijkse winkelcentrum De Els: het kunstwerk De Ontmoeting van Waalwijks bekendste naoorlogse kunstenaar Wim Suermondt. En plots was het weg. Wat blijkt: het is tijdelijk opgeslagen bij bestuurslid Ria Monsieurs. 'Hij dreigde beschadigd te raken.'

Het winkelcentrum krijgt een flinke opknapbeurt. Zo'n beetje alles wordt aangepakt; de gevels, het dak, pilaren worden verwijderd zodat het meer een open ruimte moet worden. ,,Bouwvakkers waren zo erg in de weer dat we het beeld hebben verwijderd, voordat het wellicht per ongeluk bij het oud-ijzer belandde", zegt Monsieurs.

Nieuwe plek
Eind mei is de officiële opening van de vernieuwde De Els. Daarna wordt ook naar een nieuwe plek voor De Ontmoeting gezocht. Op het centrale plein kan het hoogstwaarschijnlijk niet meer staan omdat het volgens de architect een leeg plein moet worden. ,,We gaan kijken naar een plaats, binnen of vlak buiten het winkelcentrum", zegt Monsieurs. ,,We hebben de intentie om hem terug te plaatsen."

Het beeld is in 1976 door V&D geschonken aan aan de stad vanwege de opening van winkel de Vendet in De Els.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement