Volledig scherm
© Thinkstock

Vraag om bomenplan voor Meierijstad

SCHIJNDEL - Meierijstad moet een eigen bomenbeleidsplan krijgen. Die stelling heeft oppositiepartij Hart voor Schijndel. De partij heeft hierom gevraagd bij het college van burgemeester en wethouders en wil zo voorkomen dat de gemeente te gemakzuchtig bomen kapt.

,,Schijndel had al zo'n groenplan, waarin onder meer staat onder welke voorwaarden bomen gekapt kunnen worden", zegt fractievoorzitter Laurens van Voorst. Volgens zijn partij worden in Veghel te vaak bomen gekapt zonder dat het echt nodig is. Als voorbeeld noemt 'Hart' de bomenkap aan de Spoorlaan, Vensestraat en Koolenkampenstraat in Veghel, waar bomen moesten wijken voor werk aan het riool.

,,De goedkoopste oplossing is het rücksichtslos kappen van bomen", aldus Hart voor Schijndel, dat op dit gebied advies krijgt van Helmus Boons, voorzitter van de stichting Boom en Bosch in Den Bosch.

Van Voorst: ,,Veghel heeft eerder al gekozen voor deze oplossing. Kappen is immers niet zo duur en de nieuw te plaatsen bomen hebben de eerste jaren praktisch geen onderhoud nodig. Veghel had wel een bomennota, maar geen beleidsplan, waarin staat of er wel of niet gekapt mag worden."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.