Volledig scherm
© Thinkstock

Vuurwerkincident in Waalwijk: 'Plotseling zagen we rook op het gras'

WAALWIJK - Een kratertje in de tuin en de schrik in de benen. Dat heeft familie Zeegers uit de Waalwijkse Wilhelminastraat overgehouden aan een vuurwerkincident.

„Woensdagavond rond zeven uur stond ik wat te praten met mijn dochter in de tuin”, vertelt Frank Zeegers, bewoner van de Wilhelminastraat in Waalwijk. „Plotseling zagen we rook op het gras. Ik dacht aan een rookbommetje en wilde er al naartoe lopen. Maar meteen daarna volgde echt een enorme knal. We schrokken ontzettend.”

Toen de eerste paniek voorbij was, zagen Zeegers en zijn gezin dat een krater in het gras was geslagen. „Zo’n twintig centimeter doorsnee, dertig centimeter diep. Als we toevallig op die plek hadden gestaan, was het een aanslag geweest.”

Schrik
De geschrokken bewoners begrepen dat iemand vanaf de straat een vuurwerkbom over de schuur had gegooid. „Ik ging meteen buiten kijken, maar de dader was verdwenen.” Veel buurtbewoners kwamen kijken wat er aan de hand was. „Iemand heeft een jongen van een jaar of 20 hard zien weglopen, de wijk de Amstel in. Maar we weten niet wie dat was.”

Zeegers denkt niet aan een gerichte aanslag. „Ben je gek. Dit is onbeschoft en meer dan kwajongensachtig, maar het was niet speciaal voor ons bedoeld. Wij denken aan iemand die leuk wou doen. Een ‘grap’ van iemand die vuurpijlen over had. We zijn enorm geschrokken, maar je moet het ook niet groter maken dan het is. We mankeren niets, gelukkig.”

Waalwijk, Heusden e.o.