Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

Waalwijk deelt belastinggegevens criminelen met 'afpakteam'

WAALWIJK -Met het verstrekken van belastinggegevens van criminelen schroeft de gemeente Waalwijk de druk tegen de georganiseerde criminaliteit verder op.

De gemeente Waalwijk gaat belastinggegevens van criminelen delen met het Bestuurlijk Afpakteam van de Taskforce Brabant-Zeeland. Uit de aanpak tegen ondermijnende criminaliteit blijkt namelijk dat criminelen opgelegde dwangsommen of ingestelde terugvorderingen niet of niet geheel betalen. Dan gaat het bijvoorbeeld om ten onrechte ontvangen bijstandsuitkeringen of verbeurde dwangsommen. 

  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.