Volledig scherm
De Schoenhoorn © Sjaak Koolen/BD

Waalwijk houdt vast aan nieuwbouwplan Schoenhoorn

WAALWIJK - Het plan was eerder al voorgesteld en teruggetrokken maar nu na uitgebreider onderzoek toch opnieuw weer voorgesteld. Waalwijk houdt vast aan het plan voor nieuwbouw op de plek van de leegstaande kantoorpanden Schoenhoorn en Casade aan de Grotestraat. Muziekcentrum De Mads blijft er tussenin staan, tegen hun zin.

Op de plek moeten volgens het plan 53 sociale huurwoningen verrijzen, gebouwd door wooncorporatie Casade. Een deel van die woningen is bestemd voor mensen met een zorgbehoefte. Ook twee naastgelegen particuliere panden moeten worden gesloopt voor het nieuwbouwproject.

Te hoge waardering
Wel moet de gemeente een fors verlies nemen. Casade koopt voor het project de Schoenhoorn van de gemeente over voor 100.000 euro, terwijl het pand in de gemeentelijke boeken staat voor 900.000. ,,Dat is de prijs die we moeten betalen voor sociale huurwoningen", zegt wethouder Judith Keijzers, die meent dat het pand sowieso al te hoog is gewaardeerd.

Muziekschool
Aanvankelijk zou het plan al in december met de politieke partijen zijn besproken, maar het werd toen van de agenda afgehaald. Mede doordat de wethouder aanvullend financieel onderzoek wilde doen na klachten van De Mads. De muziekschool vreest dat toekomstige bewoners geluidsoverlast zullen ervaren omdat de woningen dicht bij de school komen te staan.

Na aanvullend onderzoek meent de gemeente dat het oorspronkelijke plan toch de beste optie is. De politiek bespreekt het plan in maart.

Waalwijk, Heusden e.o.