Volledig scherm
© Thinkstock

Waalwijk verdubbelt budget voor meer evenementen

WAALWIJK - Meer evenementen en van een hoger niveau. Dat wil Waalwijk bereiken door het budget voor evenementen bijna te verdubbelen, van 35.000 euro per jaar naar 65.000 euro. Want: hoe meer en beter de evenementen, hoe aantrekkelijker het centrum, is de gedachte van wethouder Hans Brekelmans. „Ze versterken de beleving.”

De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met de plannen. Dit jaar worden zo’n 180 kleine en grote evenementen georganiseerd. Vijftien daarvan hebben dit jaar subsidie uit de evenementenpot gekregen of krijgen die nog. Hoeveel meer dat er moeten worden, kan Brekelmans niet zeggen. Dat is afhankelijk van het budget dat per nieuw evenement nodig is. En dat zit nog in de brainstormfase. Een ding is voor hem duidelijk: „Er is behoefte aan activiteit in het centrum.”

Veel voordelen
Volgens de wethouder kleven er tal van voordelen aan evenementen. Meer werkgelegenheid bijvoorbeeld, meer inkomsten voor ondernemers, ontwikkeling van nieuw talent. Maar ze moeten wel goed georganiseerd worden, vindt Brekelmans. Bestaande evenementen zouden met bijvoorbeeld meer aankleding in kwaliteit kunnen toenemen.

Door in te zetten op evenementen kan Waalwijk zich onderscheiden van andere gemeenten, is de gedachte. Daarom zouden er ook meer festiviteiten moeten komen die linken aan de schoen- en leerimago, maar wél in een modern jasje. Brekelmans: „Dat is het DNA van Waalwijk. Net zoals Tilburg doet met het textielverleden. Daar kunnen we winst boeken, nieuwe bezoekers trekken.”

Waalwijk, Heusden e.o.