Volledig scherm
Waalwijkers protesteren tegen de gaswinning, met Erwin Bell, Jordy van Lieshout, Marie-Therèse Delsman en Frank den Braven. © Jasper Harthoorn

Waalwijk vraagt opheldering ministerie over verontreinigde bodem door gaswinning

WAALWIJK - De gemeente was niet op de hoogte van de bodemverontreiniging van de gasbehandelingslocatie in Waalwijk en heeft opheldering gevraagd bij het ministerie van economische zaken en klimaat. 

Dat laat de gemeente weten op vragen van Timon Klerx van LokaalBelang. Minister Wiebes maakte gewag van bodemverontreiniging in onder meer Waalwijk in een kamerbrief van 18 juni. 

De gemeente is daarvoor niet op de hoogte gesteld en heeft daardoor nog geen beeld van de exacte locatie van de verontreiniging, laat staan de oorzaak, aard, omvang en diepte. Waalwijk heeft naar aanleiding van de kamerbrief van Wiebes contact opgenomen met zowel ministerie als het Staatstoezicht op de Mijnen.

Petitie

Minister Wiebes schrijft dat de verontreinigde grond wellicht pas na het einde van de voorgenomen gaswinning tot 2026 gesaneerd kan worden. In een door Klerx opgestarte petitie wordt geëist dat er gestopt wordt met de gaswinning en dat de vervuiling wordt weggehaald.