Volledig scherm
© Ab Hakeboom

Waalwijk wil grijze container niet twee keer per maand ophalen

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk is niet van plan de wens van inwoner Marleen Bogaard in te willigen om de grijze container in de zomermaanden twee keer per maand op te halen. Wel wil de gemeente meer en betere informatie verstrekken in de huis-aan-huiskranten en op de afvalapp die te downloaden is op de mobiele telefoon, over het scheiden van afval.

Dat heeft de gemeente besloten na een actie van Bogaard. Zij begon vorige week een petitie, enkele dagen nadat ze duizenden maden had ontdekt bij haar grijze container. Na twee dagen had ze slechts 25 steunbetuigingen, maar in het afgelopen weekeinde nam de belangstelling razendsnel toe. Op dit moment staat de teller op 346 handtekeningen. Uit bijgevoegde reacties blijkt dat meerdere inwoners last van maden bij de grijze container hebben gehad.

Sinds januari is het afvalbeleid in de gemeente gewijzigd. Voortaan wordt de grijze container niet twee keer maar één keer per maand leeggemaakt. De gftc-ontainer wordt wel twee keer per maand geleegd. Als inwoners hun afval goed scheiden, kunnen in de grijze container geen maden voorkomen, meent de gemeente.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement