Volledig scherm
Een foto van willekeurige kinderen die muziekles krijgen. foto WACONimages, Ronald den Dekker © WACONimages

Waalwijks kind uit bijstandsgezin kan nu óók op muziekles

WAALWIJK - Ook kinderen in Waalwijk uit gezinnen met een krappe beurs kunnen voortaan lid worden van een harmonie of toneelvereniging. De gemeente Waalwijk heeft zich aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds Brabant. 

Waalwijk betaalt een bijdrage van 15.000 euro. De Rabobank Foundation doet daar een gift van 5.000 euro bovenop. Van dat geld kunnen kinderen uit de gemeente voortaan mee doen aan kunst- en cultuuractiviteiten. Een aanvraag kan worden ingediend bij het Zorgloket. 

Plezier en zelfvertrouwen
De bijdrage is bedoeld voor kinderen die leven in gezinnen die rond moeten komen van een inkomen lager dan 120 procent van het bijstandsniveau. Wethouder Hans Brekelmans van Waalwijk: ,,Kinderen beleven heel veel plezier aan kunst- en cultuurlessen. En het is goed voor ze. Ze maken nieuwe vrienden en ze leren beter op school. Daarom is het belangrijk dat iedereen mee kan doen." 

Volgens Annelies Visser, voorzitter van Jeugdcultuurfonds Brabant is het ontwikkelen van creativiteit belangrijk. ,,Het geeft zelfvertrouwen en vergroot de sociale vaardigheden. En dat is goed, juist voor kinderen in achterstandsposities. Het vergroot de kans dat ze later goed mee kunnen doen in de samenleving."