Volledig scherm
Michiel Bienert (links) voert het huurdersverzet in Het Fort aan. © Jeroen de Jong/BeeldWerkt

Waalwijkse huurders zonder auto moeten toch betalen voor parkeerplek

WAALWIJK - Al hebben ze niet eens een auto, toch moeten de huurders van Het Fort in Waalwijk voor de parkeerkelder onder hun appartementencomplex blijven betalen. Woningcorporatie Casade houdt ze aan hun handtekening onder het huurcontract voor woning én parkeerplek.

„Ja”, zucht Michiel Bienert, woordvoerder van de huurdersvereniging . „Ook ik heb zes jaar geleden voor de huur van een parkeerplaats getekend. Maar ik had er geen glazen bol naast staan. In ons complex zitten veel ouderen met een klein pensioentje, chronisch zieken en gehandicapten. Dan kan het heel makkelijk gebeuren dat je noodgedwongen zonder auto komt te zitten. Maar je blijft wel voor altijd aan die parkeerplek vastzitten.”

Koppelverhuur
Dergelijke 'koppelverhuur' komt vaker voor. Corporaties worden vaak door de gemeente gedwongen om bij nieuwbouw ook een eigen parkeervoorziening te realiseren. De torenhoge kosten daarvan - elke parkeerplek onder Het Fort vergde een investering van 33.000 euro - brengen corporaties vervolgens bij hun huurders in rekening.

Waalwijk, Heusden e.o.