Volledig scherm
Marleen Bogaard uit Waalwijk startte een online petitie. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt

Waalwijkse start petitie na invasie van maden

WAALWIJK - De Waalwijkse Marleen Bogaard is een online petitie begonnen omdat ze wil dat de grijze container in de zomer vaker wordt geleegd. Aanleiding is de duizenden maden die ze vorige week zondag vond rondom haar container. "Dat was horror."

Het schoonspuiten van de tegels met een waterslang, had weinig effect. De larven kwamen al kronkelend uit de voegen van de tegels naar boven. "Ik heb een bouwlamp gepakt en ben tot drie uur ’s nachts bezig geweest ze weg te krijgen”, vertelt ze. "Er kwam geen einde aan.” Uiteindelijk strooide ze zout op de tegels en smeerde ze de kliko met een speciaal goedje in. De maden verdwenen als sneeuw voor de zon.

Geen toeval
Volgens Bogaard is het geen toeval dat ze juist deze zomer voor het eerst last kreeg van de beesten. Sinds januari haalt de gemeente Waalwijk slechts 1 keer per maand de grijze container met huishoudelijk restafval op, in plaats van twee keer. Het GFT-afval wordt wel 2 keer per maand opgehaald. De maden kwamen vermoedelijk op etensresten af die verkeerd in de container zaten, denkt ze.

Een officiële klacht bij de gemeente wil Bogaard niet indienen omdat ze denkt dat het niks verandert. Daarom is ze deze week een online petitie begonnen. Ze pleit ervoor dat de grijze container in de zomermaanden weer twee keer per maand wordt geleegd om ‘stank en maden tot in extreme vorm’ te voorkomen. Veel bijval krijgt ze vooralsnog niet. Op dit moment staat de teller op 25 steunbetuigingen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement