Volledig scherm
© Ruben Oreel

Waalwijkse wil camera bij inzamelbak

WAALWIJK - Een bak vol oude huisraad, twee kinderwagens en een tas vol lege flessen. Het was weer een zooitje bij de inzamelbakken aan de Goeman Borgesiusstraat in Waalwijk. Ans Hehemann uit Waalwijk maakte een foto en stuurde hem met een begeleide brief naar de gemeenteraad. Donderdag staat haar brief op de agenda. Hehemann hoopt van harte dat ze dan ook even het woord mag doen.

De Waalwijkse is het beu. Al eerder trok ze aan de bel over de troep in haar buurt. ,,Alles wat niet in de inzamelbakken past, zetten mensen gewoon op straat. Ik heb al eens gevraagd of er een camera kan worden geplaatst zodat daders zijn te achterhalen, maar dat schijnt niet te mogen vanwege de privacy. Maar hoe zit het dan met ons woongenot?"

Twiddus
De inzamelbak in de Borgesiusstraat is van Twiddus. Maar aan de kringloopwinkel ligt het niet, zegt Hehemann. ,,De bak wordt vaak genoeg geleegd. Het gaat om dingen die niet in de bak passen. In plaats dat mensen hun spullen even naar de kringloop brengen, dumpen ze het gewoon op straat."

Volgens Hehemann hebben niet alleen omwonenden van de Borgesiusstraat last van de troep. ,,Uit Bloemenoord hoor ik dezelfde geluiden."

Waalwijk, Heusden e.o.