Volledig scherm
© Marcel Donks

Waspikse kermis wacht tropische editie

WASPIK - Met temperaturen die op kunnen lopen tot boven de dertig graden, zal de kermis dit weekend in Waspik één van de warmste edities ooit worden. Vanaf woensdag zijn de kermisexploitanten bezig hun attracties op te stellen. Tegelijkertijd maken de horeca-ondernemers hun terrassen in orde.

Afgelopen woensdag verscheen de eerste attractie op het Dorpsplein in Waspik. Woensdag- en donderdagnacht werd er doorgewerkt om alles op tijd klaar te hebben, zodat zaterdagmiddag de eerste bezoekers het kermisterrein kunnen bezoeken. De attracties staan dit jaar op het Dorpsplein en in de Raadhuisstraat; van de Kerkvaartsestraat wordt geen gebruik meer gemaakt. ,,Een bewuste keuze”, vertelt Waspikker Tonnie Rijken, die zich met de organisatie van de Waspikse kermis bezighoudt. ,,De opstelling is vernieuwd waardoor de attracties wat dichter bij elkaar staan. Hierdoor is het voor de bezoekers leuker om over de kermis heen te lopen.”

De kermis in Waspik is geopend op zaterdag van 14.00 uur tot 00.00 uur, op zondag van 13.00 uur tot 00.00 uur en op maandag en dinsdag van 13.00 uur tot 00.00 uur; de toegang tot het terrein is gratis.

Ook de horeca in Waspik maakt zich op voor het kermisweekend. Café d’Ouwe Haven heeft tijdens de kermis elke dag activiteiten. Op zaterdag is er dj Willem de Wijs; op zondag zorgen dj Jan de Vries, Canvas en dj Arii voor de muziek. Maandag is het Mannekesdag en met ’s avonds een optreden van Rock’n Blues band Mylk. Dinsdag sluit dj Jim Vane traditioneel af. Bij eetcafé Hieriest is er zaterdagavond muziek van dj Jan de Vries en zondagmiddag een palingrokerij met live muziek van Midlifecrisis. ’t Carmelietje heeft op zaterdag vanaf 19.30 uur een Cocktailparty, op zondag vanaf 14.00 uur Hollandse Hits van dj Stefan en op maandag vanaf 14.00 uur Vrouwkesdag met feest-dj Robin. De activiteiten in de drie cafés zijn gratis toegankelijk.

Volledig scherm
© Marcel Donks
Volledig scherm
© Marcel Donks
Volledig scherm
© Marcel Donks
Volledig scherm
© Marcel Donks

Waalwijk, Heusden e.o.