Volledig scherm
© Marcel Donks

Waspikse leraren in beauty-salon op Dag van de Leraar

WASPIK - Het is woensdag de internationale Dag van de Leraar. In de hele wereld worden leerkrachten in het zonnetje gezet door hun leerlingen. Zo ook op basisschool De Veste in Waspik. Naast een taart voor het lerarenteam en door kinderen geknutselde bloemen in het thema ’voor altijd jong’, was het vooral de geïmproviseerde beauty-salon in de gymzaal die de leraren deed verrassen.

,,Het is een dag vol verrassingen”, vertelt meneer Eric enthousiast. Continu komen kinderen bloemen brengen die zij zelf in elkaar geknutseld hebben. Omdat de Dag van de Leraar samenvalt met de Kinderboekenweek met als thema ‘voor altijd jong’ , hebben veel leerlingen een babyfoto en een recente foto op de bloemen geplakt. ,,Prachtig toch om zo letterlijk in de bloemetjes te worden gezet?”

De activiteiten worden georganiseerd vanuit de Ouderraad van De Veste. Om de leerkrachten echt te verrassen, is de gymzaal omgetoverd tot beauty-salon. Ieder half uur zijn twee groepen aan de beurt om hun leerkrachten een schoonheidsbehandeling te geven. Maskertjes, nagellak, fruitdrankjes: alles is uit de kast gehaald om het de meesters en juffen extra naar de zin te maken. De kinderen mogen onder begeleiding zelf de behandeling verzorgen tot grote vreugde van de leerlingen zelf. De leerkrachten van De Veste hebben zienderogen genoten van hun ’Dag van de Leraar’.

Volledig scherm
© Marcel Donks
Volledig scherm
© Marcel Donks
Volledig scherm
© Marcel Donks

Waalwijk, Heusden e.o.