Volledig scherm
Bij de organisatie van de 80 van de Langstraat komt heel wat kijken. Maar wat doet de politie precies? © Beeld Werkt

Wat doet de politie tijdens de '80'? Kijk mee op Facebook

WAALWIJK - Wat maakt de politie allemaal mee tijdens de 80 van de Langstraat? Komend weekend krijgen de mensen een kijkje achter de schermen. Agenten maken foto's en filmpjes van hun werkzaamheden rond het grote wandelevenement. Deze zijn zaterdag en zondag te  volgen op de eigen Facebook-pagina van de politie (gemeente Waalwijk).

De 80 brengt veel mensen op de been: honderden wandelaars, veel publiek langs de kant en feestende streekgenoten. Ook voor de politie is het evenement een hele operatie. Ze wil de mensen graag laten zien wat haar werk inhoudt. Wie de verrichtingen op Facebook volgt, kan daar ook meteen vragen over stellen.

Politieteam Langstraat hield al eerder Volg-Ons-diensten op Facebook. In 2016 was voor het eerst zo'n actie. Agenten toonden met filmpjes en foto's wat ze allemaal tijdens hun rondgang meemaakten. Daarbij werd rekening gehouden met de privacy van mensen, dus bijvoorbeeld geen gezichten in beeld.  De eerste Volg-Ons-Dienst trok 256 directe volgers, maar het bereik was veel groter. Er werd veel gedeeld, waardoor uiteindelijk ruim 35.000 mensen meekeken.  

Volgens de politie is het een goede manier om haar werk zichtbaar te maken en de band met mensen aan te halen.